Caut mare artist!Ofer recompensă.Cer geniu si nebunie.Dau tot ce am. La noi pe pământ mor artiştii.URGENT!

Posted: noiembrie 10, 2009 in Cronica la zi, teoretice, probleme, atitudine
Etichete:, , ,

suziqueDeparte de mine dorinţa de a da evenimentelor o amploare mai mare decât o au. Şi totuşi în momentul în care am postat ideea în categoria Cronici aflate în proiect, ştiam ce vreau să spun. Mai bine zis simţeam ce vreau să spun.

Mor marii artişti. Din ce în ce mai mulţi. Şi români şi de pe alte meleaguri. Şi nu zic că nu e firesc să mai şi moară artiştii, pentru că şi ei sunt oameni, dar când se întâmplă atât de mult, atât de des, ceva devine ciudat.

Şi poate nu ar deveni ciudat, dar senzaţia de pierdere pe care ţi-o lasă moartea unui mare artist e dublată de teama că nu vei mai putea pune în loc altul. Mă simt atras de ideea de a începe să dau cu pietre prin toţi cei care ştiu eu că poartă o vină pentru aceea că nu se mai cresc artişti la noi, dar ar fi absurd.

Situaţia trebuie conştientizată altfel. Trebuie să ne întrebăm ce facem cu sute de actori care termină facultatea anual, care e sistemul care îi absoarbe după, ce face critica apropos de tinerii care sunt buni, ce se întâmplă cu tinerii critici, etc. Şi asta doar în teatru!

Eu m-am întrebat de mult. Şî mi-am şi răspuns în toate modurile pe care le-am putut gândi. Şi concluzia e asta. Apariţia şi dezvoltarea unui mare artist (de talia celor pe care încă îi plângem) aprope că ar fi o minune în ziua de astăzi.

Aşadar lansez acest apel. Cei care cred că pot ajunge mari artişti (sau cred că sunt deja) să dea un semn.

Mulţumesc.

In foto, intr-un dintre cele mai extraordinare creatii, si nu sunt putine, care apartin bunei mele prietene, Suzana Macarie. www.suzique.wordpress.com si www.suziqueartistique.wordpress.com
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s